Waarom je nooit moet stoppen met nieuwe dingen leren

In november werd ik getriggerd door een content bericht van Randstad met de titel: worden wie je bent. Dit artikel gaat over Lifelong learning of te wel Leven lang leren. Volgens het Lifelong - learning concept is het belangrijk om je hele leven te blijven leren. Zo verander je niet alleen mee met de dynamische arbeidsmarkt, maar werk je actief aan je eigen ontwikkeling en persoonlijke groei.

 

Randstad geeft 4 tips en de 2e intrigeert mij meteen. Omdat ik achter de schermen al een tijdje aan het kijken ben welke vervolgstudie ik wil gaan doen. Op 27 oktober jl. heb ik hier een gedachten schrijfsel over gedeeld Je wordt wat je denkt”.

 

Wekelijks kijk ik interessante colleges van de Universiteit van Nederland. Om weer in het studieritme te komen ben ik gestart met de thuisstudie Positieve psychologie. Voor mijn eigen welbevinden en ontwikkeling als coach is het natuurlijk belangrijk om te handelen naar de informatie van mijn studies. Maar het sluit ook goed aan bij mijn eigen boodschap ik doe waar ik voor sta: "Practice what you preach".

 

Een van de huiswerkopdracht is om de SWLS (Satisfaction With Life Scale) te doen om zo te meten wat mijn subjectief welbevinden is, die bestaat uit vijf stellingen. Mijn score is 32 punten en staat voor: uiterst tevreden. Als ik klaar ben met studeren bekijk ik een college met de toepasselijke titel: Hoe maak je jezelf gelukkig? Het is een extra toevoeging over wat ik net in les 1 heb bestudeerd. Deze colleges zijn echt de moeite waard om te kijken. Met een glimlach op mijn gezicht luister ik naar de mooie afsluiting van Prof. dr. Nele Jacobs: jullie hebben de sleutel tot geluk, tot welbevinden voor een groot gedeelte in eigen hand.

 

Kortom geluk is niets meer dan een afgeleide van een interessant en liefdevol leven. Het is wat zich binnenin jezelf en niet wat zich rondom je afspeelt dat je gelukkig zal maken.

 

Jouw geluk hangt af van de wijze waarop jij de wereld interpreteert.

 

Woman in Change brengt jou in beweging, in een positieve flow en in een daadkrachtige verandering.

 

Kies ervoor om je volgende stap te maken die je hele wereld vooruit zal helpen.