Je wordt wat je denkt

Lang hield ik mezelf bevangen in mijn niet-helpende gedachten zoals: Wat ben ik stom. Ik kan ook niets’Het zal toch wel weer fout gaan’. Anderen zijn veel slimmer’.

 

In 2007 start mijn mindset verandering en volgt het studeren. Uit veiligheid kies ik voor een thuisstudie in combinatie met klassikale lessen. Ik ben nog te onzeker om voor een volledige studie te gaan. Ik start met een Mbo2 Medische kantoorvaardigheden opleiding. Vol passie start ik en neem ik alles gretig in mij op. Totdat de Faalangstige en Weerstand Myriams oppoppen! Direct nemen zij het stuur van mijn bus, metaforisch gezien, over en de Zelfbewuste Myriam laat het toe. Deze twee persoonlijke kanten beslissen dat ik ga stoppen.

 

Gelukkig, mijn innerlijke oerkracht staat op en zegt: Ik kan dit!

 

Ik vind hulp vragen lastig en kost mij veel moeite, omdat ik vind dat ik het zelf moet kunnen. Martijn (mijn man) is zo lief om mij te leren hoe ik vanuit rust en overzicht de leerstof eigen kan maken. Regelmatig komt hij in aanraking met Koppige Myriam die graag vasthoudt aan haar eigen mening of inzicht. Uiteindelijk komt heel langzaam mijn leercurve tot ontwikkeling. Met als resultaat drie hele mooie cijfers: 8, 7 en nog een 7. Wauw, geslaagd.

 

In 2009 durf ik pas voor mijn vervolgstudiestap te gaan en kies opnieuw uit veiligheid voor een thuisstudie. Ik kiest bewust en vanuit persoonlijk drive voor een LOI-cursus Persoonlijkheidsleer. Maar ik voel dat ik al wat minder de weg bewandel zoals dat in 2007 het geval was. Soms neem ik zelfs vrij van mijn werk om tijd te besteden aan mijn studie. Het resulteert opnieuw dat ik voor een huiswerkopdracht een dikke 8 behaal. But it still isn't over!

 

Ik stop met de cursus en herhaal de situatie van 2007. Toch voel ik een jaar later vanuit mijn innerlijke oerkracht dat het tijd is om voor mijn lang gekoesterde droom te gaan. Uit veiligheid kies ik opnieuw voor een thuisstudie in combinatie met klassikale lessen. Ik ben nog te onzeker om voor een volledige Hbo Bachelor studie te gaan. Tranen van blijdschap huil ik op het moment dat mijn werkcoach belt en zegt: Gefeliciteerd je mag beginnen met de Hbo Coaching opleiding. De eerste paar lessen geven mij een behoorlijk rollercoaster gevoel en ook deze studie gaat samen met veel episodes zoals eerder beschreven. But it's a miracle! Mijn cijfers liegen er weer niet om: 8 en 6,5. Yes, opnieuw geslaagd.

 

Eindelijk kom ik in een heerlijke leerflow terecht en het smaakt absoluut naar meer. Ik trek mijn Lef schoenen aan maar durf nog steeds niet voor een volledige Hbo Bachelor studie te gaan. Dus kies ik in 2012 opnieuw voor een Hbo Psychologie opleiding via de NCOI. Ik flik het gewoon weer met drie hele mooie cijfers: 7,3, 6,6 en 5,8. Dit is wat ik ging DOEN:

  • Studieopdrachten visueel maken, studieboek vooraf lezen en samen studeren
  • Frequent deelnemen aan alle lesdagen en leerdoelen duidelijk in kaart brengen
  • Oefenen met oude oefenexamens en handige links bekijken/lezen
  • Planning en samenvatting maken, hulpvragen en accepteren

Dit geeft zo’n euforisch gevoel dat ik nu wil gaan voor een Hbo Bachelor opleiding. Ik vraag enthousiast informatie aan en ben er helemaal klaar voor. Maar bij het horen over een capaciteitentest of de 21+ toets loop ik al gauw weer tegen Faalangstige Myriam aan. Dit was mijn situatie in 2015! Hoe spannend ik het ook vind maar in september 2017 heb ik volmondig tegen mijn mind gezegd: "Je wórdt waar je regelmatig aan denkt"

 

Ik ga weer studeren en dit begint met het aangaan van mijn angsten en over 4 a vijf jaar ga ik afstuderen en dan mag ik mijzelf Bachelor of Science noemen.

 

Niet omdat het moet, maar omdat ik het kan.