Ik in Beweging

Zoals elke ochtend scroll en swipe ik heerlijk vanuit mijn bed door al mijn favoriete Social mediakanalen. Pling, een WhatsApp bericht: Wil jij de presenter/host van Speaker’s Night – Women Deluxe zijn? Mijn hart zit in mijn keel! Meteen begint de show in mijn hoofd: Wauw! Nee, niet doen! Dat kan jij niet! Straks gaan ze nog denken dat jij ook nog eens presentatrice wil gaan worden... En zo ging de show nog even flink door.

 

Een uur later app ik: hier is je presentatrice en graag hoor ik wat er van mij wordt verwacht? Op zich heb ik het al vaak gezien maar nog niet zelf gedaan. #En ga durven en ga doen

 

Naarmate de dag dichterbij komt ga ik volgens planning beginnen aan de voorbereidingen waar ik volmondig ja op heb gezegd. Ik lees mij in en breng alles visueel in beeld. Bovenop op zolder heb ik een ruimte waar ik mij ook altijd voorbereid als ik ga spreken. Hier visualiseer ik dat ik letterlijk op het podium sta en dat de zaal gevuld is met publiek. Snel bekijk ik nog wat video’s over hoe andere presentatrices het bij vorige edities hebben gedaan. Maar ik bedenk me al snel: ik doe het zoals ik het doe. Ik oefen nog bij mijn man en zeg tegen hem: ik heb de hele tijd het visuele beeld van Kermit de kikker voor ogen als hij opkomt als presentator en dan altijd behoorlijk hyper is.

 

Op de dag zelf voel ik mij rustig en denk: ik ga dit doen! Om 19:45 sta ik op het werkelijke podium in de Nieuwe zaal van de bibliotheek en dan ontstaat er paniek. 

 

De bus met ikken is gearriveerd en het is een drukte van jewelste. Er wordt hard gevochten wie plaats gaat nemen achter het stuur: De Dominante ik roept: Pascal kom nu! De ik kan dit niet ik zegt: kan ik nog naar huis? De Perfectionistische ik vraagt om een tafeltje op het podium om zo de aantekeningen erbij te kunnen houden.  

 

Kortom op zulke momenten duwen deze ikken mij behoorlijk opzij. Vooral als ze niet het vertrouwen hebben dat ik mijn bus zelf niet goed kan besturen. Het stuur van mijn bus wordt dan letterlijk door deze ikken overgenomen. Op zulke momenten ben ik niet meer in staat om zelfbewuste keuzes te maken. Maar reageer en handel dan volop op de automatische piloot. Het brengt mij in verlamming en beperkt mij in mijn keuzevrijheid.

 

Stel je nu eens voor dat jij aan het stuur van een bus zit, jij hebt de regie over al jouw ikken, jij bent de zelfbewuste chauffeur. In het dagelijks leven zet je vaak dezelfde ikken in die jou helpen, of beschermen in bepaalde situaties in het leven. Vaak ben je je niet bewust dat sommige ikken de dienst uitmaken. Je hebt namelijk het idee dat jij dit bent. Je zegt dan: ' Ik ben een perfectionist', in plaats van: 'ik heb een perfectionistische kant'. Je bent je dan gaan identificeren met deze ik. Het helpt om zo’n kant uit te horen en te ontdekken welke functie deze ik in je leven heeft. Om vanuit deze informatie te kijken of er nog andere mogelijkheden zijn. Waarna je zelf beter keuzes kunt maken.

 

Op vrijdag 15 december 2017 geef ik een presentie met als onderwerp ‘Ik in beweging’. Het onderwerp voor deze bijeenkomst is namelijk GROEI EN ONTWIKKELING, niet alleen van je onderneming maar met name van jezelf. Een onderwerp waar elke vrouw én elke onderneming mee te maken krijgt. Wil je dit niet missen en zeker van de partij zijn? Kom dan naar de Woman network Meetingpoint.